Kokhals en brrr

Ik geef toe, wel een beetje raar om met zo een titel te beginnen… Maar na de beladen blogs van de laatste keren, waar ik overigens veel warme en steunende reacties op kreeg, nu even iets luchtigs.

Althans, luchtigs, misschien niet als ik het ga hebben over kokhalzen en brrrr…  Maar nee, iets luchtigs omdat het geen lange blog gaat zijn, en geen beladen blog. Het is bijna kerst en afhankelijk van wat je de aankomende dagen krijgt voorgeschoteld, wat ook een kokhals en brr kan opwekken, is het een gezellige en lekkere tijd. En wat beter dan in een gezellige en lekkere tijd eens te starten met een nieuwe mijlpaal; het eerste hapje van Jef! Eigenlijk was ik er nog niet aan toe, die eerste mijlpaal van het nieuwe tijdperk. Maar Jef was het zat. elke keer iedereen al die nieuwe dingen zien ontdekken met zijn of haar mond en hij mocht niet meedoen! Na een paar confronterende en gevaarlijke situaties, waarin Jef de meest vreemde capriolen en schijnbewegingen uithaalde;

om maar een proefje en nieuwe ontdekking te mogen meemaken van het hete kopje thee, koffie, wijnglas, mes, bord (op de grond trekken), is het gebeurd. Ik heb toegegeven.

Al het 4e kind op rij doen we dit via de ‘Rapley-methode’ en krijgt Jef dus eerst 6 maanden exclusief borstvoeding zodat zijn mondmotoriek en de spijsvertering rijp is voor ‘the next level’: zelluf etuh! We beginnen met een sperzieboon, licht verteerbaar (dus hopelijk weinig krampen…) en makkelijk vast te houden:

Dankzij de perfect aangeboren kokhalsreflex mag hij het zelf ontdekken wat het eten erg leuk en spannend maakt; allemaal nieuwe ontdekkingen! De mond is hiervoor de aangewezen persoon, immers elke baby ontdekt met zijn mond en stopt er van alles in. Lekker voelen, proeven, kauwen, spugen, aantal keer kokhalzen maar toch weer willen proeven, voelen, kauwen en uiteraard ook (en daar komt ie) het ‘BRRR-moment’.

Zo net voor de feestdagen wil ik die van Jef jullie niet onthouden:

 

Fijne feestdagen en tot januari 2016!

WP_20151222_004

Informatie:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rapley-methode

https://www.borstvoeding.com/bijvoeding/blw/bijvoeding.html

 

 

Plaats een reactie